Kde nájsť peniaze navyše?

Mega-Pôžičky.sk > Infocentrum > Kde nájsť peniaze navyše?

Každý výdavok si rozmyslite

Komu by sa nepáčilo mať peniaze navyše a ušetriť si na vysnívanú vec alebo cestovať po svete? Väčšina z nás by privítala, keby z výplaty usporila nejaké peniaze, ale nie každý má dostatočný príjem, aby si mohol dávať na stranu finančnú rezervu. Napriek tomu aspoň menšiu čiastku môžeme nazbierať premysleným nákupným správaním a správou svojich financií. Prezradíme Vám, ako na to.

Tip č. 1 – Predajte nepoužívané veci

Jedná sa síce o krátkodobý prísun peňazí, ale napríklad doma objavíte "poklad", ktorý by sa dal dobre speňažiť. Prejdite si byt alebo dom a vytrieďte veci, ktoré nepotrebujete. K ich predaji využite internetovej aukcie alebo bazáre, kde je inzercia zdarma.

Tip č. 2 - Zožeňte si privýrobok

Internet je miestom netušených možností. Nájdete tu nepreberné množstvo brigád, manuálne práce alebo administratívnú činnosť. Dopytovať sa môžete aj vo firmách a predajniach vo svojom okolí, či nehľadajú brigádnika. Nielen, že si prídete na ďalšie peniaze, ale získate novú prax, ktorú môžete uplatniť pri hľadaní lepšej pracovnej pozície.

Tip č. 3 - Nakupujte podľa zoznamu

Stáva sa vám, že prídete do obchodu a necháte sa zlákať akčnými zľavami a svojimi chuťovými bunkami? Napíšte si doma zoznam, čo skutočne potrebujete a držte sa ho. Pred samotnou kúpou sa uistite, či vec alebo službu nekúpite u konkurencie lacnejšie. Týka sa to najmä telefónnych paušálov, internetového pripojenia alebo poistenia.

Tip č. 4 - Spravujte efektívne svoje financie

Ak máte viacero úverov a neboli ste nikdy v omeškaní so splátkami, oplatí sa všetky zlúčiť do jedného, tzv. je konsolidovať. Usporíte na poplatkoch a významne sa vám zníži finálna splátka. Čo ďalšieho môžete urobiť? Založte si bežný účet bez poplatkov, zbavte sa všetkých kreditných kariet a prejdite si existujúce zmluvy poistiek a aktualizujte ich - môžete výrazne ušetriť.


22. 8. 2014